Sajtóközlemény – Médiaunió: Megvannak a legfelemelőbb történetek

2021 júniusában hirdette meg a Médiunió Alapítvány a Felemelő történetek című pályázatot, hogy összegyűjtse a koronavírus-járvány alatti pozitív emberi történeteket és legfontosabb tanulságokat. A száznál is több történet közül a szakmai zsűri kiválasztotta a megfilmesítésre kerülő négy legkülönlegesebbet. Az első film már el is készült.

Száznál is több pályamű érkezett a Médiaunió Alapítvány idei, koronavírus-járvány társadalmi tanulságaira koncentráló kampányának Felemelő történetek című pályázatára. A legkülönbözőbb sorsokról, megható emberi kezdeményezésekről, összetartó családokról, ismeretlenül is egymásnak segítséget nyújtó közösségekről olvashatunk a Felemelotortenetek.hu oldalon található írásokban.

A kampány második szakaszában a szakmai zsűri négy történetet választott ki azzal a céllal, hogy szereplőikkel kisfilm készüljön, valamint további öt sztorit is kiemelt, melyek sajtóhirdetésekben, köztéri felületeken jelennek meg.

A zsűri tagjai: Schmidt Mária, a Médiaunió Alapítvány Kuratóriumának elnöke; Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke; Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója; Kohán József, az eSCom Kommunikációs Ügynökség art directora; Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója és Réthy Dávid filmrendező.

A kislányát egyedül nevelő vak édesapa történetéről már el is készült az első kisfilm, ami megtekinthető a Médiaunió Alapítvány YouTube-csatornáján, rövidebb változatát pedig TCR hirdetésként országos és regionális televíziók is vetítik. Az „Egy páratlan édesapa történetéből” kiderül, hogyan tudott a munkáját elveszítő Viktor egy támogató közösség erejével kilábalni helyzetéből.

A további három kisfilm forgatása még tart, de már most elolvashatók a sztorik a Felemelotortenetek.hu oldalon. Hamarosan elkészül a film az ötgyermekes színészcsalád járvány alatti küzdelméről Egy család győzelme a vírus felett címmel, de a kiválasztottak közé került Egy különleges józsefvárosi napközi bemutatása is, továbbá a járványhelyzet hatására létrehozott Balatonszemesi Adománybank története is hamarosan megfilmesítésre kerül Ahol mindig van válasz a szükségre címmel.

A Médiaunió Alapítvány idei kampányának célja a pozitív tanulságok összegyűjtése, közös megfogalmazása, segítve ezzel annak felismerését, hogy ebben a nehéz élethelyzetben mennyire fontos a családok összetartása, egymás segítése és a társadalmi szolidaritás. A Médiaunió tagjai által pro bono felajánlott felületeken a kiemelt történetek legfontosabb tanulságai (pl. „Legyünk hálásak családjainkért!”; „Önzetlenül adni a legjobb!”; „Másokról gondoskodni öröm”; „Mindig fejlődhetünk szülőként”) jelennek meg a kreatívokon, találkozhatunk velük print és online, valamint köztéri hirdetésekben és járműreklámokon is.

A kampány kreatív és PR-feladatait az eSCom Kommunikációs Ügynökség, a rendszeres médiaszemlét idén is az IMEDIA Kft., a médiatervezést az AdSol Media, a kisfilmek és hanganyagok szerkesztését a Post Edison vállalta.

Az idei társadalmi célú kampányt a MOL és az OTP Bank támogatja, szakértő partnerként a Csodalámpa Alapítvány, az Egyszülős Központ, a Férfiak Klubja, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, az Igazgyöngy Alapítvány, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Otthon Segítünk Alapítvány és a Szülők Háza Alapítvány segíti.

További információ:
Médiaunió Alapítvány
info@mediaunio.hu
www.mediaunio.hu
+36-30/39-39-755